Blog Medicina Pura

Quality Life Starts Here

Aceasta prajitura cu mere are un strat de crema si un strat de bezea. Te vei indragosti de ea.

 

Ingrediente:
– 1 kg meremedia_147205170048383700-150x150
– 2 lingurite scortisoara pudra
– 50 g unt, topit

 
Crema
– 6 galbenusuri
– 250 g zahar
– 2- 3 pliculete de zahar vanilat
– 1 l lapte
– 5 linguri faina

 
Bezea
– 6 albusuri
– 6 linguri zahar

 

Preparare:
1. Treceti merele curatate de coaja prin razatoarea cu ochiuri mari, amestecati-le cu unt, scortisoara si turnati intr-o forma termorezistenta. Nivelati si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce se evapora zeama lasata de mere.

 
Pentru crema
2. Frecati spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Separat, dizolvati faina in putin lapte, batand energic pentru a evita formarea cocoloaselor, apoi subtiati cu restul de lapte.
3. Combinati cele doua compozitii si fierbeti le bain-marie, la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa. Turnati-o fierbinte peste stratul de mere, nivelati si dati vasul din nou la cuptor pana ce crema formeaza deasupra o crusta.

 
Pentru bezea
4. Bateti spuma tare albusurile cu zaharul adaugat treptat. Turnati peste crema si nivelati sau faceti mici adancituri in spuma.
5. Dati in continuate la cuptor, la foc mic, pana ce albusurile se intaresc si capata o culoare aurie.
6. Scoateti tava din cuptor si lasati 24 ore in loc racoros.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *