Plasmolifting ( PRP)

 

PRP  = Platelet Rich Plasma

 

 

Despre metoda Plasmolifting.

nfnf
           Imaginaţi-vă că aţi reuşit să daţi timpul înapoi şi că deveniţi mai tânăr/tanara şi mai energic/a cu fiecare zi: pielea se tonifică, se întinde, recăpătându-şi elasticitatea şi fermitatea de odinioară, părul devine mai des şi mai strălucitor, articulaţiile încetează să vă supere, dispare senzaţia de greutate şi durere, întregul organism se reface, iar Dumneavoastră vă simţiţi liber/a şi uşor/a.
            Este vorba despre elementele figurate ale sângelui – trombocitele, care conţin nişte proteine speciale, capabile să stimuleze regenerarea celulelor. Dar să o luăm pe rând.

 

 

Magia sângelui.

 

         Sângele este format dintr-o substanţă intercelulară – plasma – şi elemente figurate, principalele fiind eritrocitele, leucocitele şi trombocitele. În timpul studierii sângelui s-a stabilit că fiecare celulă a acestuia este polifuncţională şi are o sarcină proprie: eritrocitele asigură respiraţia tisulară, leucocitele protejează organismul împotrprpiva infecţiilor şi altor acţiuni negative, iar trombocitele participă la procesele de coagulare a sângelui.
          S-a stabilit, de asemenea, că trombocitele au un rol important în vindecarea şi re
generarea ţesuturilor traumatizate, producând factori de creştere, care reglează şi stimulează înmulţirea, creşterea şi supravieţuirea ţesuturilor. Factorii de creştere sunt necesari pentru geneza celulelor şi desfăşurarea normală a ciclului celular. Simbioza factorilor de creştere este responsabilă pentru reconstrucţia vaselor sangvine în zona traumatizată, construcţia noilor ţesuturi (epitelial, cartilaginos, conjunctiv, muscular, nervos) şi stoparea sângerării.

 

 

Cum funcţionează Plasmoliftingul (PRP)

 

           Esprp-growth-factorsenţa metodei PRP constă în injectarea în organismul uman a fracţiunilor de sânge cu un conţinut înalt de trombocite, ceea ce permite declanşarea procesului de regenerare celulară. În timpul procedurii, de la pacient se recoltează între 10 ml şi 60 ml de sânge (în funcţie de destinaţie). Pierderea unei cantităţi atât de mici de sânge nu poate avea o influenţă negativă asupra stării de sănătate a pacientului şi nu creează impedimente pentru funcţionarea corectă a organismului.
            Pentru obţinerea plasmei cu înalte proprietăţi terapeutice, este nevoie de prelucrarea specială a acesteia. În mod normal, cantitatea de trombocite în sângele uman variază între 150 mii/microlitru şi 350 mii/microlitru, însă pentru manifestarea efectului stimulator de regenerare, numărul lor trebuie majorat până la 1000000/microlitru. Plasma cu o concentraţie înaltă de trombocite poate fi obţinută prin centrifugarea sângelui în eprubete biotehnologice speciale de PRP.
          Eprubetele certificate PRP permit separarea calitativă a sângelui în 3 fracţiuni: masa eritrocitară, plasma şi fracţiunea îmbogăţită cu trombocite şi factori de creştere. Plasma trombocitară este obţinută din sângele propriu al pacientului, asigurându-se astfel biocompatibilitatea deplină a substanţei injectate cu organismul, ceea ce exclude apariţia reacţiilor imunologice şi alergice, precum şi posibilitatea respingerii.

 

 

Instrumentul de bază al întineririi

 mascuina3

 

             Care sunt, prin urmare, particularităţile şi avantajele de bază ale eprubetelor PRP?! Eprubetele PRP sunt executate din sticlă medicală borosilicată de calitatea cea mai înaltă, conform unei tehnologii speciale, şi închise ermetic cu un dop, care asigură în totalitate sterilitatea şi stabilitatea conţinutului interior, păstrarea vidului în interiorul eprubetei, posedând, în acelaşi timp, proprietăţi de respingere a sângelui.

            În prezent metoda Plasmolifting este apreciată pe scară largă de medicii şi pacienţii din multe ţări. Aprecierea acesteia se datorează unei serii de avantaje pe care le prezintă, printre care:
comoditatea şi simplitatea în utilizare;

 

•recuperarea imediată după procedură;
• caracterul netoxic, sigur şi natural al procedurii;
• riscul minim de reacţii alergice şi efecte adverse;
• lipsa necesităţii unor intervenţii chirurgicale;
• posibilitatea de combinare cu alte tipuri de proceduri;
• contraindicaţii minime;
• utilizarea largă a metodei în diferite sfere ale medicinei.

 

             În prezent metoda Plasmolifting este utilizată în diferite sfere ale medicinei, printre care: stomatologia, cosmetologia, tricologia, ortopedia şi traumatologia, medicina sportivă, urologia şi ginecologia.
prp-cell-banner