Blog Medicina Pura

Quality Life Starts Here

 

 Cum devine vremea mai racoroasa cum apar si cazurile de gripa. Care sunt simptomele si cum  putem evita gripa? Gripa se raspandeste de la o persoana la alta atunci cand persoanele infectate tusesc sau stranuta, sau intra in contact cu secretiile respiratorii.file000403840597

Gripa este o viroza respiratorie cu fenomene de afectare generala. Exista 3 tipuri de gripa: tipul A, cel mai patogen, implicat in pandemii, tipul B ce dă îmbolnăvirile locale și tipul C, cel mai slab patogen.

Gripa este transmisibila. In Europa gripa apare cu regularitate in epidemii anuale. Pot aparea si infectii sporadice in afara sezonului de gripa in lunile calduroase ale verii.

Care sunt simptomele comune ale gripei?

– febra, tuse, dureri in gat, dureri musculare si articulare, dureri de cap, stare de rau, oboseala.

Complicatiile apar la persoanele care au afectiuni medicale cronice cu ar fi: diabet, deficit imunitar, insuficienta cardio-respiratorie, afectiunile cardiovasculare, obezitatea,etc.

Ce masuri trebuiesc luate pentru a reduce riscul de a dobandii gripa

  1. Evitati contactul cu persoanele bolnave – trebuie sa se mentina o distanta de cel putin 1 metru fata de orice persoana care are simptomele de gripa. Daca nu este absolut necesar sa vizitati persoanele cu gripa nu o faceti. Daca o faceti este recomandat sa o faceti cu o masca.
  2. Spalati-va (dezinfectati-va) mainile cat mai frecvent  – daca faceti asta va ajuta sa va feriti de virus. Este recomandata spalarea mai ales dupa ce tusiti si stranutati.file801244167702 (1) Spalatul pe maini trebuie sa se faca cu apa si sapun si trebuie sa dureze cel putin 20 de secunde.
  1. Cand mergeti in locuri aglomerate (tramvaie, autobuze) evitati sa va atingeti nasul, ochii sau gura.
  2. Vaccinarea antigripala –  Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala.

Daca sunteti bolnavi atunci cand stranutati sau tusiti trebuie sa va acoperiti gura sau nasul cu ajutorul unor de servetel sau batista de unica folosinta. In perioada in care sunteti bolnav incercati sa stati acasa si sa limitati contactul cu alte persoane. Daca trebuie sa o faceti este recomandat sa purtati cu masca.

In aceasta perioada, pentru a putea evita gripa trebuie sa ne intarim sistemul imunitar.

Va recomandam terapia prin vitamine, vitaminoterapia. Terapia va pune la indemana un complex de vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau: vitamine hidrosolubile si liposolubile, omega 3 si omega 6, oligoelemente, electoliti, minerale, aminoacizi esentiali si acizi grasi.

 

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *