Injectiile cu ozon

Datorita efectelor terapeutice multiple, ozonoterapia are mai multe forme sistemice de aplicare. Una dintre aceste forme este injectia cu ozon.
Injectiile cu ozon

Injectiile cu ozon – Ce afectiuni se pot trata?

Injectiile cu ozon sunt excelente pentru ameliorarea durerii. Ele trateaza afectiuni reumatologice de tipul artrozelor (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulatiilor mici), discopatiilor, herniilor de disc vertebral, afectiunilor inflamatorii ale articulatiilor, tendinitelor, bursitelor, fibromialgiilor sau contracturilor musculare.

Injectiile cu ozon se pot realiza:

  • intramuscular;
  • intraarticular;
  • subcutanat.

Conform declaratiei cercetatorilor de la Departamentul de stiinte neuronale, fizio-medicina si reabilitare din Roma, injectiile cu ozon “anuleaza durerea intr-un mod eficient si sigur si reduc gradul de invaliditate cat si necesarul de analgezice prescrise.”

Cum ajuta injectiile cu ozon la tratarea herniei de disc?

Daca ai hernie de disc, tratamentul cu ozon consta in injectarea unei cantitati de gaz in portiunea de coloana afectata. Imediat dupa injectare, durerea se va atenua sau chiar va disparea. Acest lucru se produce datorita proprietatilor antiinflamatorii ale ozonului.

In plus, injectiile cu ozon scad contractura musculara si, prin diminuarea inflamatiei, se reduce si compresia asupra nervilor, iar rezultatul este disparitia durerii. Chiar daca pacientul nu mai resimte durerea inca de la primele sedinte, sunt indicate pana la 12 episoade de injectare cu ozon pentru ca terapia sa fie completa, iar efectul sa dureze.

Injectiile cu ozon dau rezultate si in cazul artrozelor?

Da! Durerea produsa de alte afectiuni, cum sunt gonartrozele, coxartrozele sau artrozele scapulo-humerale, poate fi diminuata sau eliminata cu ajutorul ozonoterapiei prin injectiile cu ozon.
Datorita efectelor antalgice, ozonoterapia este folosita si pentru recuperarea sportivilor care sufera accidentari si care nu pot avea perioade lungi de repaus pâna la reluarea antrenamentelor.

Tesuturile se refac mai repede sub actiunea ozonului, care are proprietati antioxidante. De aceea, este utila ozonoterapia si pentru tratarea leziunilor musculare, dar chiar si în recuperarea dupa infarct si dupa atacuri cerebrale, favorizând refacerea arterelor.

Injectiile cu ozon  subcutanate se fac local in zonele cu probleme  paravertebral si periarticular. Procedura se aplica cu succes in afectiuni reumatologice, dermatologie, probleme de circulatie periferica, celulita.

Ozonoterapia poate fi folosita cu succes in tratamentul oricarui sindrom dureros.